het Parool

COLUMNFESTIVAL

NOWHERE & HET PAROOL

15e EDITIE - 2021

Aanmelden

Het Parool Columnfestival is er voor alle Amsterdamse middelbare scholen. Aan deelname zijn geen kosten verbonden. Als school doe je mee met één of meerdere klassen (onder voorbehoud van beschikbare plaatsen)

Naast een bezoek aan de festivaldag besteden deelnemende klassen idealiter drie lessen aan het columnfestival. De eerste les, begeleid door de eigen docent, is er om met elkaar te bespreken wat een column is, waarom je er een zou schrijven en wat je er aan hebt. In deze les worden o.a een aantal columns van professionele columnisten bestudeerd en besproken. In de tweede les komen de gastdocenten van het columnteam op bezoek en krijgen de leerlingen een workshop waarin ze een begin maken aan het schrijven van hun eigen column. Deze les duurt idealiter tussen de 60 en 90 minuten. In de derde en laatste les, wederom met de eigen docent, wordt de column afgemaakt en wordt er gereflecteerd op het maken van een column.

Alle deelnemende scholen krijgen bij deelname een bescheiden digitaal pakket met lesmateriaal dat vrijblijvend kan worden ingezet.

De workshop van het columnteam vindt plaats in de periode tussen de krokus- en de meivakantie.

Meedoen? Stuur een mail naar:

aanmelden@columnfestival.nl